Trafik Kazası Geçirdim, Ne Kadar Tazminat Alabilirim?

Trafik kazası sonucu yaralanan kişilerin, belirli şartların mevcut olması halinde tazminat hakkı vardır. Her yıl belirlenen sigorta teminatları limitinde, trafik sigortasından tazminat hakkı bulunmaktadır. Bu limitler http://www.sigortaposta.com/trafik-sigortasi-kazada-ne-kadar-oder.html adresinden görebilirler.

2020 yılı için belirlenen teminat tutarları şu şekilde.

1-Aracınız verilen maddi zarar için araç başına en fazla 41.000 TL ve kaza başına en fazla 82.000 TL.

2-Vefat veya daimi sakatlığa uğradığınızda kişi başına 410.000 TL ve kaza başına en fazla 2.050.000 TL.

3-Sağlık ve tedavi giderleri için kişi başına 410.000 TL ve kaza başına en fazla 2.050.000 TL.

Genel şartlarda yapılan değişiklikle sağlık gideri teminatı (tedavi gideri teminatı) dahilinde bakıcı gideri için 360.000 TL’ye kadar karşılayıp karşılamayacağı şu anda belirsizliğini korumaktadır. 1 Haziran 2015 yılı öncesindeki poliçelerde,bakıcı gideri tazminatını ayrıca sigorta şirketleri ödemek zorundaydı. Bu belirsizliği çözecek yine yargı kararları olacaktır.

Bedensel şekilde zarar görenlerin alacağı tazminat miktarı;

0 TL ‘den 410.000 TL’ye kadar trafik sigortasından tazminat hakları bulunmaktadır.

Bunun tespit için;

1-Mağdurun yaşı,

2-Mağdurun kazanın meydana gelmesinde kusur derecesi,

3-Mağdurun mevzuata uygun şekilde aldığı maluliyet raporu,

4-Mağdurun resmi olarak belgeleyebileceği geliri,

Trafik kazası meydana geldiğinde bilinenler mağdurun yaşı ve gelir durumudur.
Mağdurun maluliyetini kazanın olduğu anda tespit etmek genel olarak ciddi organ kayıpları yoksa pek mümkün değildir.
Mağdurun kazanın meydana gelmesindeki kusuru, kazanın meydana geldikten sonra hemen tespiti yapılacağı gibi bazen uzun süren ceza ve hukuk yargılaması sonucunu gerektirebilir.

Yukarıdakiler hep beraber değerlendirildiğinde, mağdurun maluliyetinin tespiti ile ne kadar tazminat alınacağı tespiti ne olarak mümkündür. Bu nedenle kaza olur olmaz tazminat miktarı rakamları telaffuz etmek bilimsel açısından doğru değildir. Kişinin maluliyetinin tespiti için kişideki yaralanmaya göre minumum 4-6 aydan 12 aya hatta daha fazla uzayacak bir zamana ihtiyaç duyulabilir.

Bu hususla ilgili yaptığım gözlem, bir takım aracıların aynı yalanlara başvurmasıdır. Bunları kesinlikle itibar edilmemesi gerekir.

1-45 günde sigorta tazminat alıyoruz. Hatta 15 gün diye söyleyenlerde bulunmaktadır. (Yeni bir kazada maluliyet tespiti olmadan ciddi organ kayıpları olmadan pek mümkün değildir:) Sigorta şirketleri yeni bir kazada yaralanma tazminatlarını ödeme süresi ortalama 7 ay ile 15 arasındadır.

2-Vücuttaki her platine para çıkar. Bu iddia tamamen asılsız olup, kişinin vücudundaki platin sayısı değil ,bu platinler nedeniyle ne kadar maluliyete maruz kaldığı önemlidir. Bazı platinler hiç maluliyet bırakmayabilir. Platin olmamasına rağmen bel ve boyun kırıkları ciddi anlamda maluliyete sebep olabilir.

3-Sana 200-300.000 çıkar. Yaralanma tazminatı sürecinin başında tazminat miktarı telaffuz etmek, mağdurları ciddi anlamda beklentiye sokacaktır. Eğer kişinin vücut yaralanması, iyileşme ve fizik tedavi sürecinin çok iyi gitmesi nedeniyle bazı kişilere göre daha az arıza bırakma durumu vardır. Ciddi organ yaralanmaları olmadan, kişinin iyileşme süreci beklenmeden tazminat rakamı telaffuz etmek en büyük yanlıştır. Mağdurların bu tür gerçekçi olmayan rakamlara, gelecekte mağdur olmamak için itibar etmemesi gerekir.

Tüm uyarılarımızı dikkate alıp, sigorta uzmanı avukatlara başvurulması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Maluliyet tespiti yapılması için iyileşme süreci geçmiş mağdurların, tazminat hesaplaması kolaylıkla yapılabilmesi mümkündür.

Sitemizin sigorta şirketleriyle resmi veya gayri resmi herhangi bir bağlantısı yoktur. Sigorta şirketlerinden yapacağınız talepleri ilgili şirketin resmi web sitesinden veya diğer iletişim kanallarından yapmanız gerekmektedir. Sayfamız sigorta şirketlerinden bağımsız olarak ziyaretçilerine talepleriyle ilgili fikir verme amaçlı bir hizmet sunmaktadır.