Yaralanmalı Kaza ve Vefat Tazminatı

Trafik kazasında yaralanma veya vefat meydana gelmişse, yaralanan kişi veya vefat eden kişinini varisleri maddi ve manevi tazminat davası açabilir.

Mağdur taraf maluliyet nedeniyle çalışma hayatı boyunca uğrayacağı işgücü kaybı nedeniyle maddi tazminat; trafik kazası nedeniyle uğradığı üzüntü nedeniyle de manevi tazminat talep edebilir.

Trafik kazası nedeniyle ağır bedensel bir yaralanma meydana gelmişse, yaralanan kişinin yakınları (anne, baba, eş, çocuklar, nişanlı) da sadece “manevi tazminat davası” açabilirler.

Yargıtay uygulamasında “ağır bedensel yaralanma”, yaralanan kişinin uzuv kaybı yaşaması veya hayati fonksiyonlarını yerine getirememesi olarak kabul edilmektedir. Örneğin; bir gözün kaybedilmesi, kol veya ayaklardan birinin kesilmesi vb. gibi haller ağır bedensel yaralanma olarak değerlendirilmektedir.

Ölümlü trafik kazalarında ise, ölenden yaşarken destek alan herkes maddi ve manevi tazminat davası açabilir.

Ölen evliyse eşi ve çocuklarına, bekar ise anne ve babasına destek verdiği karine olarak kabul edilir. Yani, bu kişilerin ölenin desteğinden yararlandıklarını ispat etmelerine gerek yoktur.

Ölen kişinin nişanlısı, amcası, dayısı vb. gibi herhangi bir yakınının trafik kazası nedeniyle tazminat (destekten yoksun kalma tazminatı) talep edebilmesi için ölen kişiden yaşarken destek aldığını ispatlaması gerekir.
Aşağıdaki form vasıtasıyla ücretsiz yaralanmalı kaza tazminatı hesaplama desteği alabilirsiniz.

Sitemizin sigorta şirketleriyle resmi veya gayri resmi herhangi bir bağlantısı yoktur. Sigorta şirketlerinden yapacağınız talepleri ilgili şirketin resmi web sitesinden veya diğer iletişim kanallarından yapmanız gerekmektedir. Sayfamız sigorta şirketlerinden bağımsız olarak ziyaretçilerine talepleriyle ilgili fikir verme amaçlı bir hizmet sunmaktadır.