Türk P ve I Sigorta Yaralanmalı Kaza Tazminatı

Türk P ve I Sigorta Yaralanmalı Kaza TazminatıTürk P ve I Sigorta’dan bir sigorta poliçeniz varsa ve yaralanmalı kaza veya ölümlü bir kaza mağduruysanız Türk P ve I Sigorta’ki haklarınızın ne olduğunu bilmenizde fayda var.

Trafik kazaları bazen basit organ yaralanmaları ya da kayıplarıyla sonuçlanabileceği gibi bazen de vefatla sonuçlanabilmektedir.

Bu tip yaralanmalı veya ölümlü kazalarda mağdur tarafın kendisi veya ölüm halinde mirasçıların uğradığı maddi ve manevi zararları telafi edebilmeleri için kaza tazminatı davası açma lüzumu ortaya çıkmaktadır.

Trafik kazası sonucunda ölümlü kaza tazminatı doğuran ölüm olayı gerçekleştiyse; Mirasçıları, vefat edenin desteğinden yoksun kaldıklarından destekten yoksun kalma tazminatı ile cenaze ve defin masraflarını Türk P ve I Sigorta’dan talep edebilirler. Bunun yanında ölenin, ölümü nedeniyle duydukları elem, acı ve üzüntü nedeniyle de manevi tazminat talep edebilirler. Eğer yaralanma olduysa; Meydana gelen iş ve güç kaybı nedeniyle iş ve güçten yoksun kalınan gün boyunca, çalışamadığı ve kazançtan yoksun kaldığı için, çalışamadığından yoksun kaldığı kaybı, tedavi görmüşse tedavi masraflarını talep edebilecektir. Aynı zamanda manevi tazminat talebinde de bulunabilir. trafik kazası tazminatı, manevi tazminat olarak talep edilir. Sakatlık oluştuysa; mağdur olan kişi sakatlık derecesine göre meydana gelecek iş ve güç kaybına göre zararını talep edebilecek, tedavi masraflarını isteyebilir ve manevi tazminata hak kazanabilir.

Ayrıca, araçlara veya eşyalara verilen zararların karşılanmasını da talep edebilir. Tazminatın hesaplanırken davacının ekonomik durumu ve uğramış olduğu zararların tam olarak tespiti en önemli noktadır. Bu hesaplama neticesinde hasarlar delilleriyle tam olarak ispat edilemez ise asgari ücret üzerinden zararın hesaplanması ve daha düşük tazminat miktarlarıyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle manevi tazminat soyut bir kavram olduğundan mağdurun uğradığı zararların net ve çok iyi bir şekilde, delilleriyle birlikte ortaya konulmalıdır.

Bu hususta profesyonel danışman veya avukatlardan yardım almanın önemi özellikle tazminatın miktarının doğru ve tatmin edici olması yönünden önemlidir.

Aşağıdaki formu doldurarak uzman danışmanlarımızdan tazminatınızla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Sitemizin sigorta şirketleriyle resmi veya gayri resmi herhangi bir bağlantısı yoktur. Sigorta şirketlerinden yapacağınız talepleri ilgili şirketin resmi web sitesinden veya diğer iletişim kanallarından yapmanız gerekmektedir. Sayfamız sigorta şirketlerinden bağımsız olarak ziyaretçilerine talepleriyle ilgili fikir verme amaçlı bir hizmet sunmaktadır.